هکرها از گوشیهای هک شده بعنوان وسیله ارتکاب جرم برای رخنه به محیطهای حفاظت شده همچون بانکها و نهادهای مهم دولتی استفاده میکنند.
اگر گوشی خود را فراموش کرده یا در خانه جا گذاشته باشید، قطعاً متوجه شدهاید که چقدر به گوشی خود وابسته شدهاید. بهطور متوسط، افراد روزانه ۱۱۰ مرتبه به گوشی خود سرمیزنند. از کرایه تاکسی و خرید اینترنتی گرفته، تا دریافت نسخه پزشکی و حتی پیگیری انواع سهام و تجارت در بازار سهام، همگی با استفاده ازگوشی انجام میشود. گوشیهای ناامن از جمله هفت دلیل عمده نقض امنیتی هستند.
به گزارش دیدگاه نوین به نقل از پلیس فتا :
- فراموش نشود که هکرها برای نفوذ، تنها به شماره تلفن همراه احتیاج دارند. با استفاده از شماره تلفن، هکرها پیامکی حاوی یک لینک مخرب به شما ارسال نموده، وقتی پیامک باز میشود، هکر قادر به خواندن متون، گوش دادن به تماسها و حتی ردیابی موقعیت مکانی قربانی میشود.
- رای هکرها گوشیهای هوشمند به نسبت رایانههای شخصی، طعمههای بسیار خوبی هستند.چرا که از گوشیهای هک شده بعنوان وسیله ارتکاب جرم برای رخنه به محیطهای حفاظت شده همچون بانکها و نهادهای مهم دولتی استفاده میشود یعنی هکرها از گوشی قربانی برای عبور و ذخیرهی غیرمجاز اطلاعات، استفاده میکنند و پس از سرقت اطلاعاتی، تمامی ردزنی های پلیسی به مالک گوشی بعنوان مجرم اصلی برمیگردد.
- علاوه بر این، گوشیهای هوشمند در مقایسه با رایانهها، در معرض شبانه روزی هک قرار دارند و از ضرایب امنیتی بسیار پایینتری برخوردارند. پر واضح است که چرا سارقین سایبری از گوشیهای هک شده بعنوان “سلاح مورد علاقهی” خود یاد میکنند. گوشیهای هوشمند نه تنها امن نبوده بلکه سرعت پردازشی بالاتر از سیستمهای کامپیوتری قوی دارند.
-
به هنگام حمله:
بدترین وضعیت ممکن، هجوم نیروهای پلیس به منزل قربانی با ارئه مستدلات محکم علیه ایشان به جرم انجام حملهی سایبری است. هرچقدر هم که غیرمنصفانه باشد، بدون داشتن برنامههای حفاظتی بر روی گوشی و رخداد حوادث ناگوار فوق الذکر، اثبات بی گناهی قربانی امری بسیار مشکل خواهد بود.
-
جالبتر اینکه نه تنها هکرها بلکه سازمانهای جاسوسی- امنیتی کشورهایی چون آمریکا و انگلستان نیز جهت اختفای رد پای عملیات خرابکارانهی خود برای افراد بی خبر، مشکلات مشابه بوجود آوردهاند.
بسیار از افراد به غلط بر این باورند که وظیفه تأمین امنیت و حفاظت از اطلاعات تلفن همراه مشترکین، بر عهدهی اپراتورها میباشد. ولی با نگاهی به قرارداد بین مشترک و اپراتور مشخص میگردد که همچون رایانهها، تلفنهای همراه نیز با مسئولیت تام مالکین، مورد استفاده قرار میگیرد.
- اگر در حال خواندن این مطلب هستید و هنوز هیچ ویروسیابی بر روی گوشی نصب نکردهاید، دست از خواندن برداشته و سریعاً اقدام کنید.
نرم افزارهای امنیتی رایگان و البته بسیار مفیدی در فروشگاههای معتبر وجود دارد ولی هرگز فراموش نشود که تلفن همراه نمیبایست روت “قابل دسترسی به فایلهای ریشهای”شود مگر مالک آن از کارشناسان امنیت باشد.