جهان بعد ا ز ویروس کرونا

ویژه : گزارشی از ویروس کرونا در سراسر جهان

ویروس کرونا همچنان در جهان درحال افزایش است .و بعد از شیوع این ویروس از چین ، آسیای شرقی ، خاورمیانه و اروپا اکنون با مشخص شدن اولین مورد در برزیل حالا کرونا به امریکای لاتین نیز گسترش یافته است و عملا اکثر نقاط جهان در گیر این ویروس هستند .

البته خبر خوب اینکه در بخش هایی از چین  فرایند گسترش این ویروس متوقف شده و روبه کاهش است از این رو سطح واکنش اضطراری کاهش یافته است . هم اکنون در سطح جهان ، حداقل 80،000 نفر به این بیماری مبتلا شده اند.

در منطقه ای از ایتالیا که این ویروس مشاهده شده است تاکنون 400 نفر قرنطینه شده اند و 12 نفر نیز جان خود را از دست داده اند . دولت ایتالیا در تلاش است تا ویروس کرونا را در منطقه شمالی خود مهار نماید .و این درحالی است که  چندین کشور اروپایی اولین موارد مبتلا به کرونا را در روزهای اخیر گزارش نموده اند که اکثر آنها سفری به ایتالیا داشته اند .

از این رو بسیاری از کشورها شهروندان خود در کشورهای درگیر با کرونا را فراخوانده اند و مقررات شدیدی جهت ورود و خروج اتباع این کشورها نیزاعمال نموده اند .

ویژه : گزارشی از ویروس کرونا در سراسر جهان

نروژ هم اولین مورد مبتلا به کرونا را شناسایی نمود . آژانس بهداشت عمومی نروژ اعلام كرد كه  این فرد اواخر هفته گذشته از چین برگشته بود ،و درهنگام ورود به کشور علائمی از کرونا نداشت از این رو بعد از مثبت شدن نتیجه ازمایش وی ، در خانه خود قرنطینه شده است .

حتی کویت هم با وجود شیوع این بیماری در ایتالیا برای تخلیه شهروندان خود که در ایتالیا ساکن هستند به میلان فرستاد تا شهروندان خود را باز گرداند

این درحالی است که عراق باتوجه به موارد شناسایی شده از کرونا در این کشور تجمعات عمومی و سفر به 9 کشور را ممنوع اعلام نموده است . وزیر بهداشت عراق ضمن منع تجمعات دراین کشور ،  ورود مسافران از چین ، ایران ، ژاپن ، کره جنوبی ، تایلند ، سنگاپور ، ایتالیا ، بحرین و کویت  را نیز ممنوع اعلام کرد . درهمین راستا  دستور تعلیق مدارس و دانشگاه و تعطیلی سینماها ، کافه ها ، کلوپ ها و دیگر مراکز تجمع عمومی در این کشور صادر شده است .

از فرانسه نیز خبر افزایش مبتلایان به ویروس کرونا به گوش می رسد . درهمین رابطه وزیر بهداشت فرانسه گفت كه امروز 26 فوریه یك فرد دیگر مبتلا به ویروس کرونا شناسایی شده است و مجموع افراد مبتلا به کرونا تاکنون به 18 نفر رسیده است .

اما امریکایی ها که با واکنش خنثی و بی تدبیرانه ترامپ در مقابله با کرونا مواجه شده اند حالا با اعلام امار 60 نفر مبتلا دراین کشور وارد مرحله جدیدی شده است .پنتاگون صراحتا اعلام کرد که برای مقابله با این ویروس  ممکن است نیاز به بودجه اضافی برای مقابله با کورونا داشته باشد .
و این درحالی است که سربازان امریکایی خارج از خاک این کشور نیز درامان نبوده و اولین نمونه مثبت از سربازان مستقر در پایگاه امریکایی ها در کره جنوبی گزارش شده است .
ژنرال ارتش مارک مایلی ، رئیس ستاد مشترک ارتش امریکا ، در سخنانی در جلسه رسیدگی به کمیته خدمات مسلح مجلس گفت: “شیوع این بیماری در حال گسترش است و ما نمی توانیم به شما پاسخ قطعی بدهیم که آیا به منابع اضافی نیاز خواهیم داشت یا خیر.”
خبر جالب دیگر اینکه ، میهمانان  هتل تنسی در هتل قرنطینه شده اند و قرار است به مدت 14 روز در قرنطینه باقی بمانند . این اتفاق بعد از آن رخ داد که  توریست های ایتالیایی در این هتل اقامت داشته و  نتیجه ازمایش یک نفر از ساکنان این هتل نیز مثبت اعلام شده است .

ویروس کرونا

انگلستان نیز  آزمایش ویروس کرونا  را به عنوان بخشی از برنامه هشدار اولیه خود قرار داده است . و  آزمایش های تصادفی را برای كروناویروس در بیماران مبتلا به آنفولانزا انجام می دهد تا در صورت شیوع گسترده تر هشدار اولیه و امادگی لازم وجود داشته باشد . این ازمایش ها در بریتانیا در 11 بیمارستان و 100 دفتر پزشکی عمومی بر روی افرادی که علائم آنفلوانزا از جمله سرفه ، به علاوه تنگی نفس و تب دارند انجام خواهد شد.

 

درهمین حال با توجه به شیوع این بیماری از چین وعملا گسترش ان در سطح جهان توسط اتباع این کشور هم اکنون شاهد رفتارهایی از سوی مردم جهان با چینی های ساکن در نقاط مختلف جهان هستیم . درهمین رابطه چین به روسیه در مورد رفتار تبعیض امیز در روسیه نسبت به شهروندان چینی هشدارداد .

درنامه سفارتخانه چین به مقامات روسیه از آنچه به عنوان نظارت همه جانبه اتباع چینی دراین کشور نام برده می شود اظهار تاسف کرد . این نامه پس از ان ارسال شد که روسیه نظارت ویژه ای رابر چینی ها مخصوصا در حمل و نقل عمومی و هتل ها اعمال نمود . ضمن اینکه با استفاده از فناوری تشخیص چهره شهروندان چین را قرنطینه می نمایند و حتی از رانندگان وسایل عمومی همچون اتوبوس ، واگن برقی و تراموا خواسته بود مسافران چینی را به پلیس معرفی نمایند .

 

رئیس سازمان بهداشت جهانی نیز با ابراز نگرانی از شیوع این بیماری در جهان گفت : “دیروز تعداد موارد جدید گزارش شده در خارج از چین برای اولین بار از تعداد پرونده های جدید در چین فراتر رفته است.” و آژانس بهداشت سازمان ملل متحد تعداد موارد جدید در چین را روز سه‌شنبه 411 اعلام کرد و موارد ثبت شده در خارج از کشور 427 نفر بود.

بعد از اینکه عضو کمیته بین المللی المپیک (IOC) پیشنهاد کرد که بازی ها به دلیل شیوع  ویروس کرونا ممکن است لغو شود ژاپن که  میزبان المپیک تابستانی درسال 2020 است برای ادامه برنامه ریزی های خود دچار تردید شده است . سیکو هاشیموتو ، وزیر المپیک ژاپن به این اظهار نظر واکنش نشان داد ، و اظهار نظر این عضو را رد و گفت این اظهار نظر رسمی نبوده است .و تنها کاری که ما می توانیم انجام دهیم آماده سازی برای میزبانی بازی ها با آرامش خاطر خواهد بود “

 

 

مطلب پیشنهادی

نخستین رویداد «ایده شو» به ایستگاه پایانی رسید

همزمان با برگزاری آیین اختتامیه نخستین رویداد بزرگ «ایده شو» در دانشگاه بین المللی امام …